google-site-verification: googledc7944d24b0642f6.html R.T.ficial: «Τύπου Δελτίον»

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Τύπου Δελτίον»


«Τύπου Δελτίον»

ar·ti·fi·cial [ahr-tuh-fish-uhl] adjective

 9  τεχνητός –ή –ό [texnitόs]  E1 : 1. που είναι προϊόν ή αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας…

(…όπως η Τέχνη)

Τον προηγούμενο χρόνο δημιουργήσαμε μόνοι ένα διήμερο αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην καλλιτεχνική έκφραση χωρίς να το εντάξουμε σε οποιαδήποτε θεματική, χωρίς να του βάλουμε σύνορα και όρια και βασισμένοι κατά εβδομήντα τοις εκατό στην ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν την προσωπική τους ιδέα για την Τέχνη. Χρησιμοποιήσαμε μια συλλογή έργων που μαζέψαμε οι ίδιοι από φίλους και γνωστούς, όχι μόνο από την Ελλάδα μα κι από την υπόλοιπη Ευρώπη και την εντάξαμε σ’ έναν αστικό χώρο. Η πρόκληση ήταν σαφής: θέλαμε αυτά τα λίγα μα δυνατά έργα να μην είναι παρά μονάχα η βάση του διημέρου και ο συνολικός του όγκος να πηγάζει από το μεράκι των ανθρώπων που θα τα επισκεφθούν, όπως και έγινε. Από την ώρα που άνοιξε το φεστιβάλ μέχρι και το τέλος του στα διάφορα σημεία του χώρου προσθέτονταν έργα από μόνα τους, και στη σκηνή ανέβαιναν όλο και περισσότεροι χωρίς να το έχουν οργανώσει από πριν.

Φέτος επιλέξαμε κάτι διαφορετικό. Φέραμε τη βασική ιδέα του rtficial σε μεγαλύτερο αστικό περιβάλλον, αυτό της Θεσσαλονίκης, επικοινωνήσαμε με ανθρώπους που δημιούργησαν, με έναν κοινό άξονα για το φεστιβάλ, εντάξαμε τα έργα τους στον χώρο όχι μόνο σαν πρωταγωνιστές αλλά και ως σκηνικά και βάση για διάδραση, ενώ για όλα αυτά επιλέξαμε ν’ αναζητήσουμε φιλοξενία σ’ ένα μέρος που μπορεί να στηρίξει καθ’ εαυτό, με τη χρήση του ανά την ιστορία, την επιλογή της θεματικής μας:

ΚΡΙΣΗ|ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


Ταυτότητα η [taftόtita] Ο28 : 1 α. το σύνολο των στοιχείων που συνιστούν τη μοναδικότητα κάθε ατόμου, που επιτρέπουν να το αναγνωρίζουν ως τέτοιο και να μην το συγχέουν με κάποιο άλλο: Η ~ του δράστη παραμένει άγνωστη. ΙΙ το σύνολο των στοιχείων που πιστοποιούν το είδος ή την προέλευση κάποιου: Επισημάνθηκε αντικείμενο άγνωστης ~. β. το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου ή μιας ομάδας: Η διατήρηση των παραδόσεων θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε την εθνική μας ~. Η νέα γενιά αναζητάει την ~ της, τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν ταυτόχρονα από κάθε άλλη. ΙΙ Κρίση* ταυτότητας.



Στον προαύλιο χώρο της Μονής Λαζαριστών το συγκεκριμένο διήμερο θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μαζί με εσάς ένα πειραματικό διαδραστικό συνονθύλευμα Τέχνης και έκφρασης μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, κολάζ, ψηφιακή τέχνη (DigiART), video art, instalations, aesthetic performances, μουσικά σχήματα διανθισμένα με δραματοποίηση, semiotic dj set, instant art και πολλά άλλα που θα ενσωματώνονται το ένα στο άλλο κι όλα μαζί μέσα σε 'μας φτιάχνοντας έτσι ένα πολιτιστικό/κοινωνικό/αισθητικό/πολιτικό κράμα.







Στις 22 και 23 Ιουνίου 2012
η ανεξάρτητη αρτιστική κολλεκτίβα Les conARTs

και η Μονή Λαζαριστών

παρουσιάζουν το δεύτερο φεστιβάλ τέχνης και αναζήτησης


σύνδεσμοι:
αρτιφίσιαλ μπλογκ: http://rtficialfest.blogspot.com/  - αρτιφίσιαλ μέηλ: rtficial@hotmail.gr -  αρτιφίσιαλ fb: https://www.facebook.com/pages/RTficial-A-festival-for-Arts/194391397270810
Μονή Λαζαριστών: http://www.monilazariston.gr/

δείτε το περσινό δελτίο τύπου/μανιφέστο μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου